Om knäckebröd

Taget från Wikipedia:

”Knäckebröd (spisbröd, hårt bröd, hårdbröd) är jäst hårt bröd som härstammar från Sverige och traditionellt bakas av råg. Ursprungligen var det ett förrådsbröd som hade hål i mitten för att hängas upp på torkstänger. Det bakades redan på 500-talet.

Det hade till skillnad från de tjocka hårdbröden en utbredning som från början var begränsad till östra Värmland, men är numera en välkänd svensk exportprodukt. I hushållet är det dock fortfarande vanligast i Sverige: I Sverige har 85 procent av hushållen knäckebröd hemma, i Tyskland är det 45 procent och i Frankrike 8 procent. I det svenska hushållet äts fyra kg knäckebröd per person och år.

Knäckebröd är ett vanligt tillbehör till ärtsoppa, liksom till inlagd sill.”

Som jag berättade på sidan om mig så är jag djupt förälskad i det hårda brödet knäckebröd. Jag är så betuttad i brödet att jag dels döpt min sida efter det. Hoppas du gillar knäckebröd lika mycket som mig, för det kommer nog dyka upp en del knäckebröd i mina inlägg på bloggen.

/Stina